miercuri, 14 septembrie 2011

Curtea Domneasca din Moldova


      Resedinta a lui Alexandru, fiu al lui Stefan cel Mare, in perioada 1481-1496, curtea domneasca de la Bacau a reprezentat in aceasta perioada centrul administrativ, de control si de organizare al Tarii de Jos.

Cetatea Cisnadioara


   Unul dintre cele mai reprezentative monumente ale stilului romanic din Transilvania si totodata una dintre cele mai vechi din aceasta zona este Cetatea Cisnadioara.

vineri, 2 septembrie 2011

Cetatea Medievala, Transilvania



         Pentru a-si consolida, dar si pentru a-si mentine puterea in zona Scaunului Mures, Stefan Báthori da ordin pentru fortificarea ansamblului monastic din oras, proiecul fiind finalizat in 1492.

Cetatea Ardealului



          Este unul din cele mai importante monumente istorice existente, in momentul de fata, in zona de vest a tarii. Ridicata in a doua jumatate a secolului al XVII -lea, cetatea a fost considerata ca una dintre cele mai impresionante fortificatii militare ale timpurilor respective. 

joi, 1 septembrie 2011

Cetatea Scheia



          Cetatea Scheia se afla situata la cea 1,5 km nord vest de oras, pe fruntea crestei dealului Zamca, in locul numit Septilici. Alegerea acestui punct pentru construirea cetatii a fost dictata de motive strategice, de aici putand fi supravegheate drumurile dinspre nord si vest. 

Cetatile Ponorului



          Cetatile Ponorului au fost declarate rezervatie naturala inca din 1952, obtinand apoi statutul de monument al naturii trecand in custodia Academiei Romane. Aceste cetati sunt constituite din 3 cercuri (Doline) mari de stanci asezate intr-o depresiune impadurita de 300 m adanci si mai mult de 1 km in diametru la nivelul cel mai sus. 
            Numele de Cetatile Ponorului vine in primul rand de la ceea ce s-ar putea considera ca fiind sectorul de suprafata al acestui fenomen carstic.